Canneloni med fetaost och spenat

Idag blev det canneloni till middag, det var länge sedan och jag hade nästan glömt hur gott det är. Canneloni är fyllda pastarullar täckta av en krämig sås, rullarna kan fyllas med i stort sett vad som helst men vi har alltid fyllt dem med vegetarisk fyllning. Ska ni bjuda vegetarianer på middag så är denna rätt optimal, den är så smakrik och mättande att man lätt glömmer bort att den är (lakto-ovo) vegetarisk.

Canneloni med fetaost och spenat

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor

  • 1 påse fryst hackad spenat

  • 2 pkt fetaost

  • 1 gul lök

  • 2 1/2 dl creme fraishe

  • 2 1/2 dl mjölk

  • 1 st färsk tomat

  • 3 msk tomatpuré

  • 2 st vitlöksklyftor

  • 2 msk hackad färsk eller fryst basilika

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1 dl riven ost

  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagningssteg

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Tina spenaten och krama ut överflödig vätska om den är fryst, finhacka om den är färsk.
  • Tillsätt creme fraiche, mjölk, tomatpuré och chiliflakes till en kastrull, pressa i vitlöksklyftorna och koka upp.
  • Finhacka tomaten och basilikan och tillsätt till såsen, smaka av med salt (c.a 1-2 tsk) och svartpeppar.
  • Smula fetaosten fint i en bunke, tillsätt spenaten och 1 dl av såsen, rör om ordentligt.
  • Dela lasagneplattorna på mitten (så att du får dubbelt så många men hälften så stora plattor).
  • Sleva ut lite sås i botten på en ugnsform.
  • Klicka ut ordentlig klick av spenatröran på en av lasagneplattorna, rulla ihop plattan och placera med skarven nedåt i ugnsformen. Fortsätt tills alla lasagneplattorna är fyllda, när ett lager är klart så slevar du ut sås så de täcks och fortsätter att lägga nya rullar ovanpå.
  • När alla rullar är klara, strö över riven ost och häll på resten av såsen så att allting täcks.
  • Grädda i ugnen i 20 minuter.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *