Fylld kycklingfilé med fetaostsallad

Just nu är det mycket nyttig mat här hemma, vi är inne i en sådan period av vårat liv. Antagligen är vi inte ensamma om det, det är ju ett ganska vanligt nyårslöfte att man ska lägga sig till med ett nyttigare leverne.

Ett led i nyttighetstänket är att skippa kolhydraterna. Det går ju faktiskt utmärkt att laga god och mättande mat utan att behöva ta till potatis, pasta eller ris.

Här har vi en kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater som får sällskap på tallriken av en härlig fetaostsallad. En god, nyttigt och mättande rätt på endast 425 kcal. Det är svårslaget.

Fylld kycklingfilé med fetaostsallad

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

15

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Kalorier

425

kcal

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröstfiléer

  • 1 pkt fetaost

  • 1 msk philadelphia light vitlök och örter

  • 1/2 liten burk soltorkade tomater

  • 1 msk rapsolja

  • 1 påse blandsallad

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 1 tsk rapsolja

  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagningssteg

  • Värm ugnen till 175°C
  • Blanda halva paketet fetaost med philadelphiaosten på en tallrik, mosa ihop till en lättarbetad smet.
  • Hacka soltorkade tomater grovt.
  • Skär en ficka i kycklingfiléerna från sidan, fyll filéerna med fetaoströran och tomathacket, salta och peppra filéerna runt om.
  • Stek kycklingfiléerna på båda sidor så att det får fin färg, lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen tills de når 72°C i innertemperatur. Detta bör ta c.a 15 minuter, tempa dem för säkerhets skull eller skär igenom den tjockaste delen på den största filén och kontrollera att insidan är genomstekt.
  • Blanda sallad, olja och vinäger i en stor skål. Smula över resten av fetaosten.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *