Fylld kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker

Jag blir alltid lite extra nöjd när jag får till en rätt som är nyttigare än den smakar. Den här kycklingrätten är så saftig och lyxig så att den smakar rent ohälsosamt. Man skulle aldrig kunna gissa att hela rätten bara ligger på 450 kcal per portion. Nu när man har matbloggat ett litet tag så blir man mycket nöjd över en sådan siffra vill jag lova. 😉

Att fylla kycklingfiléerna gör dem både mörare och så mycket mer smakrika. Vill du göra rätten ännu nyttigare så kan du byta ut mozzarellan mot färskost eller nöja dig med basilikan och tomaten (men någon måtta får det väl ändå vara på nyttigheten).

Annons

Fylld kycklingfilé med ugnsrostade rotsaker

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

15

minuter
Tillagningstid

1

timme 
Kalorier

450

kcal

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer

  • 1/4 burk soltorkade tomater

  • 1 pkt mozarellaost

  • 1 kruka färsk basilika

  • 1 stor sötpotatis

  • 2 stora morötter

  • 5 st potatisar

  • 2 st gula lökar

  • 3 st vitlöksklyftor

  • 1 kvist färsk rosmarin

  • 1 msk olivolja

  • 1 burk matyoghurt

  • Salt och nymalen svartpeppar

Tillagningssteg

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Skala alla rotsaker och dela i jämnstora bitar, lägg rotsakerna på en plåt.
  • Skala och skiva lök och två av vitlöksklyftorna grovt och strö ut över plåten.
  • Ringla olivoljan över plåten, hacka rosmarin fint och strö över plåten, salta och peppra. Ställ in plåten i mitten av ugnen.
  • Stek kycklingfiléerna i lite matfett i en het stekpanna så att det får en fin yta.
  • Ta kycklingfiléerna ur pannan och skär ett snitt i varje så att det bildas en ficka i sidan av filéerna.
  • Hacka de soltorkade tomaterna och Hälften av basilikan och dela mozarellan i 8 st skivor.
  • Fyll varje kycklingfile med 2 skivor mozarella, tomat och basilika, salta och peppra kycklingfiléerna och placera dem i en ugnsform så att fyllningen lutar lite uppåt.
  • När rotsakerna fått lite färg så flyttar du plåten till nedre delen av ugnen, ställ formen med kycklingen i på ett ugnsgaller över plåten med rotsakerna och sänk värmen på ugnen till 175°C.
  • Stek kycklingen tills den når en innertemperatur på 72°C, detta tar c.a 30 minuter.
  • Blanda matyoghurten med en halv vitlöksklyfta, kvarvarande basilika (grovhackad), salt och peppar.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *