Griljera din egen julskinka!

Eftersom vi gör ett litet julbord vid 1 advent varje år, så kör vi på förkokt skinka. Vi brukar krydda den lite olika, i år valde vi honung, dijon och ingefära. Det blev supergott!

Förr om åren så kunde griljeringen bli lite kladdig, särskilt efter några dagar i kylen. Sedan förra året hittade jag ett tips som gör att skorpan blir kvar på skinkan ända tills den är uppäten. Pudra skinkan med potatismjöl innan du penslar på griljeringen. Potatismjölet binder den yttersta vätskan på skinkan och bildar en barriär mellan skinkan och paneringen. Detta blir dagens skinktips!

Griljerad julskinka

Recept av Veronica
Förberedelse

10

minuter
Tillagningstid

13

minuter

Ingredienser

  • 1 1/2 kilo förkokt skinka

  • 1/2 dl flytande honung

  • 2 tsk dijonsenap

  • 1 tsk ingefära

  • 1 äggula

  • ca 1/2 dl potatismjöl

  • ca 1/2 dl ströbröd

Tillagningssteg

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Ta bort fettet från skinkan och badda den torr med hushållspapper.
  • Pudra potatismjöl över skinkan så gott som du kan.
  • Blanda ihop honung, dijon, ingefära och äggulan.
  • Pensla griljeringen över skinkan.
  • Sikta över ströbrödet.
  • Sätt in skinkan i mitten av ugnen i ca 10-13 min, tills den har fått färg.
  • Servera den med din favoritsenap på ett gott vörtbröd.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *