Hamburgare med mexikanska tillbehör

Hamburgare slår sällan fel. Speciellt inte när man har ett hus fullt av barn.

Jag är traditionalist när det kommer till själva burgarna. Nötfärs ska blandas lätt med enbart salt och peppar, detta ger de saftigaste burgarna. Kreativiteten lägger jag istället på tillbehören.

Idag gjorde vi mexikanska burgare med guacamole, chilimajonäs, snabbpicklad rödlök och nachochips på. Det blev supergott och rekommenderas varmt.

Hamburgare med mexikanska tillbehör

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • Hamburgare
  • 1 kg nötfärs

  • 1/2 tsk salt

  • 2 krm nymalen svartpeppar

  • 1/2 msk smör till stekning

  • Snabbpicklad rödlök
  • 1 st rödlök

  • 1 tsk ättika

  • 1 tsk strösocker

  • 1 1/2 dl vatten

  • Jalapeñomajonäs
  • 1/2 burk inlagda jalapeños

  • 3 msk majonäs

  • 1/2 krm salt

  • Guacamole
  • 2 st avocados

  • 1/2 silverlök eller rödlök

  • 1/2 lime

  • Salt

  • Färsk eller frusen koriander (valfritt)

  • Övrigt
  • 1 st tomat

  • kruksallad

  • Valfri hamburgarost t.ex cheddar

  • Nachochips

  • 8 st hamburgerbröd

Tillagningssteg

  • Hamburgare
  • Lägg köttfärsen i en skål, salta och peppra, blanda ihop försiktigt (bara precis tills alla ingredienser blandats ordentligt).
  • Dela i 8 st lika stora bitar och platta ut till burgare, gör dem gärna stora då de kommer att dra ihop sig i pannan.
  • Stek i smör på strax över medelvärme i c.a 3 minuter per sida tills burgarna är genomstekta.
  • Snabbpicklad rödlök
  • Skala och skiva rödlök ganska fint.
  • Blanda ättika vatten och socker i en skål, lägg i löken, låt dra i c.a 30 minuter.
  • Jalapeñomajonäs
  • Sila bort vätskan från jalapeñosen.
  • Finhacka jalapeño och blanda med majonäs och salt i en skål.
  • Guacamole
  • Skala och finhacka löken.
  • Dela och kärna ur avocado, gröp ur fruktköttet med en matsked.
  • Placera på en tallrik och mosa grovt med en gaffel, häll över i en skål.
  • Pressa över limesaft, tillsätt löken och salta efter smak, släng i koriander om du gillar sånt. Blanda alla ingredienser.
  • Övrigt
  • Skiva tomaten, rosta gärna bröden lite i en grillpanna eller i ugnen.
  • Montera burgarna som du vill, ät, njut.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *