Italienska köttbullar i tomatsås

Jag måste erkänna att jag har varit väldigt dålig på att göra egna köttbullar. Om barnen har fått äta köttbullar till lunch så har det tyvärr blivit färdiga fabrikatsbullar. Men att göra egna tar ju verkligen ingen tid och blir så himla mycket godare. Här har vi gjort bullarna med en väldigt smakrik tomatsås, serverades med ris och en krispig sallad.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Summan för denna rätt blev 80 kr.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Italienska köttbullar i tomatsås

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

20

minuter
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • 600 g blandfärs

  • 1 gul lök

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 dl vatten

  • 1 citron

  • 1 burk finkrossade tomater

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 buljong (kött eller grönsaks)

  • Eftersom vi hade det hemma, hackade vi ner 2 små pepperoncino’s i.

  • Oregano

  • Salt

  • Peppar

Tillagningssteg

  • Hacka löken i små bitar, stek den i olja tills den fått färg. Lägg den i en skål och låt svalna.
  • Blanda ströbröd och vatten, låt det stå och svälla i några minuter. Häll ner köttfärsen, salt, peppar, löken och riv i citron zest från en hel citron och blanda om. Blöt ner en skärbräda och dina händer och rulla sen lite större köttbullar och lägg på skärbrädan.
  • Häll ner de krossade tomaterna i stekpannan med tomatpurén. Tillsätt oregano, vitlök, pepperoncino (eller den hettan man öskar ha i) och buljong. Låt stå och småputtra ihop ett tag på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg ner bullarna i såsen, sätt ett lock över stekpannan och sätt en timer på 10 minuter. Vänd sedan på bullarna och låt koka på medelvärme i ytterligare 10 minuter.
  • Serveras med ris och en krispig sallad
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *