Julköttbullar med kryddpeppar

Dessa köttbullar är en fröjd på julbordet! Att använda kryddpeppar i förhöjer smaken rejält och gör de riktigt juliga! Går inte att hålla sig från att provsmaka medan de steks.

Julköttbullar

Recept av Veronica
Antal

50

stycken
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Kalorier

1040

kcal

Ingredienser

  • 500 g blandfärs

  • 0,75 dl vispgrädde

  • 0,75 dl mjölk

  • 1 dl ströbröd

  • 1 ägg

  • 1 gul lök

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 krm kryddpeppar

  • 1 krm vitpeppar

  • 1 msk salt

  • 1 1/2 msk smör till stekning

Tillagningssteg

  • Börja med att blanda ströbröd med mjölk och grädde, låt svälla i ca 5 min.
  • Hacka löken fint och stek mjuk i lite smör.
  • Blanda sedan köttfärsen med salt och ägg.
  • Tillsätt kryddpeppar, vitpeppar och senapen, blanda ihop det med ströbrödsblandningen.
  • När löken har svalnat lite, blanda ner den i köttfärsen.
  • Rulla bullarna och lägg de på en blötlagd skärbräda.
  • Stek de i smör på medelvärme tills de är genomstekta.
  • Tips: Om man dubblar satsen så är det lättare att bara ge köttbullarna lite stekyta och lägg dem på en plåt och stek färdigt i ugnen
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *