Kärleksmums!

Detta inlägg innehåller annonslänkar

Detta är kärlek från min barndom. Dessa bakverk gjorde alltid min mamma när jag var liten, och jag minns hur glad jag blev när hon bakade dem. De går under olika namn, de flesta säger mockarutor, men för mig kommer de alltid heta Kärleksmums.

När de är färdiga, lägg det i en låda med smörpapper mellan varje lager och frys in dem. De är väldigt goda att äta kalla, för då kommer den goda kaffesmaken fram från glasyren.

Den tjusiga tallriken som godsakerna ligger på är egentligen en ostbricka och kommer från Cervera.

Kärleksmums

Recept av Veronica
Förberedelse

15

minuter
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • 5 ägg

  • 4 dl socker

  • 4,5 dl vetemjöl

  • 3 tsk bakpulver

  • 2 msk kakao

  • 2 dl mjölk

  • 200g smält smör

  • GLASYR
  • 200g florsocker

  • 4 msk smält smör

  • 3 msk kaffe

  • 1 msk kakao

  • 1 msk vaniljsocker

  • Kokosflingor

Tillagningssteg

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Smält smöret
  • Vispa ägg och socker poröst
  • Häll i mjöl och bakpulver
  • Tillsätt mjölken och kakaon i det smälta smöret, vispa sen ner det med de torra ingredienserna.
  • Grädda i ugnen i en plåt med bakplåtspapper i ca 15 min (tills man märker att den inte är kladdig i mitten)
  • GLASYR
  • Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren.
  • När kakan har svalnat, smeta ut glasyren över hela.
  • Strö över kokosflingor, skär sedan upp den i små rutor.

Dela det här inlägget

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *