Korvgratäng med makaroner och broccoli

Detta recept tillhör billiga veckan. Att göra en gratäng är så smidigt och gott! Kombon korv, makaroner och broccoli blir verkligen mums. Och för att göra den extra krämig så brukar vi göra bechamelsås till gratänger. Denna gången smaksatte vi såsen med chiliflakes och vitlök.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Summan för denna rätt blev 86 kr.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Korvgratäng med makaroner och broccoli

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • 550 g extra fin falukorv

  • 500 g broccoli

  • 400 g gammeldags makaroner

  • 4 dl mjölk

  • 150 g riven gratängost

  • 1/2 dl mjöl

  • 2 gula lökar

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 tsk chiliflakes

  • 1 vitlöksklyfta

  • Salt

  • Sallad

  • Vitvinsvinäger

  • Rapsolja

Tillagningssteg

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Dela korven i cm långa bitar. Stek i olja och smaksätt med paprikapulver.
  • Koka upp pastan efter tidsanvisningar på paketet, dela broccolin i buketter och låt den blir lite mjuk i kokt vatten.
  • Bechamelsåsen: häll mjölet i en kastrull, blanda med en dl av mjölken. Tillsätt resterande mjölk och låt den koka upp under omrörning. Ställ av den från plattan, rör ner osten (spara lite till graderingen av gratängen) och smaka av med chiliflakes, vitlökspulver och salt.
  • Hacka upp löken. Blanda ner alla ingredienser i en plåt och strö över osten som är kvar. Sätt in plåten i ugnen i 15 min tills den fått en bra färg.
  • Servas med en bladsallad med en dressing gjord på vitvinsvinäger, rapsolja, salt och fint skivad vitlök.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *