Kycklinglår med ris och currysås

Kyckling är gott för både stora och små, och så enkelt att få till. Bara att krydda upp med de smaker du gillar och skjutsa in i ugnen så sköter maten sig själv. Här har vi serverat kycklingen med ris och hemmagjord currysås samt stekta morötter och en enkel sallad.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Summan för denna rätt blev 73kr.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Kycklinglår med ris och currysås

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagningstid

1

timme 

Ingredienser

  • 1 kilo frysta kycklinglår (4 st)

  • 2 1/2 dl matgrädde

  • 4 dl ris

  • 8 mindre morötter

  • Curry

  • Chilipulver

  • Grillkrydda

  • Salt

Tillagningssteg

  • Tänk på att låren ska vara tinade, så ta fram dem från frysen i god tid innan matlagningen.
  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Lägg kycklinglåren på en ugnsplåt och krydda dem ordentligt. Vi använde lika delar curry, grillkrydda och anchochilipulver tills alla bitar var täckta på ovansidan.
  • Sätt in kycklingen i ugnen i ca 50 min, tills temperaturen på kyckling är 82 °C.
  • Medan kycklingen är i ugnen, skala morötterna och lägg i vatten. Koka upp och låt de ligga i vattnet tills de blivit lite mjuka (c.a 7 minuter). Häll av vattnet när de är färdiga.
  • Koka riset efter anvisningar på paketet.
  • Sleva ut ett par matskedar spad från kycklingformen till en kastrull, tillsätt grädde, 1/2 tärning hönsbuljong och c.a 2 tsk currypulver. Koka upp under omrörning och låt sjuda på låg värme tills såsen börjat tjockna. smaka av och tillsätt ev. mer buljong, sky eller currypulver efter smak.
  • När det är ca 10 minuter kvar på kycklingen, stek morötterna på medelvärme tills de får stekyta.
  • Servera med en enkel sallad på gröna blad, olja och vinäger.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *