Lasagne

Denna måltid är en klassiker hemma hos oss! Det är vad jag tror kommer bli en rätt som när barnen blir stora kommer säga när de besöker oss “Jag vill ha mammas lasagne! En rolig sidnot, Erik har också gjort lasagne några gånger, men det är alltid min som är godast, det har t.o.m han erkänt!

I detta recept så är det inget extraordinärt, utan bara en enkel god lasagne. Det är enkelt att smaka upp den med olika kryddor, lägga mozzarella eller fetaost mellan lagerna. Vi har testat det mesta. Hoppas att du finner den lika god som hela vår familj gör, smaklig måltid!

Lasagne

Recept av Veronica
Portioner

8

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

25

minuter
Kalorier

300

kcal

Ingredienser Till färsen

  • 800 g blandfärs

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 400 g finkrossade tomater

  • 2 grönsaksbuljonger

  • Sambal Oelek

  • Rosmarin

  • Salt & Peppar

  • INGREDIENSER TILL BECHAMELSÅS
  • 8 dl mjölk

  • 25 g smör

  • 150 g riven ost (mild smak)

  • 1/2 dl mjöl

  • Salt

  • Lasagneplattor ca 18 st

Tillagningssteg KÖTTFÄRS

  • Sätt ugnen på 175°C
  • Stek köttfärsen med löken och vitlöken.
  • När färsen är färdigstekt, tillsätt buljong, sambal och rosmarin.
  • När kryddorna puttrat in en stund, häll då i de finkrossade tomaterna och sänk värmen till medeltemp.
  • Låt den stå och puttra medan du gör bechamelsåsen.
  • TILLAGNINGSSTEG BECHAMELSÅS
  • Bland 1 dl av mjölken med mjölet i en kastrull.
  • Tillsätt resterande mjölk och smöret.
  • Rör om medan mjölken kokar upp, så den inte bränns vid.
  • När mjölken har kokat upp, ta bort den från plattan, häll sen i den rivna osten, smaka av med salt när osten har smällt.
  • TILLAGNINGSSTEG LASAGNE
  • Häll ett tunt lager med bechamelsåsen på botten av plåten (30×40), lägg sedan 6st lasagneplattor.
  • Ta halva satsen av köttfärsen och häll på det första lagret plattor.
  • Lägg 6 nya plattor omlott mot hur de andra låg.
  • Ta lite till av såsen och häll på plattorna och tillsätt sedan resterande köttfär.
  • Tillsist lägger du 6 nya plattor omlott mot förra lagret och häller sen över det som är kvar av såsen över hela lasagnen.
  • Tillagas sen i ugnen i ca 25 min eller tills att den har fått en härlig färg.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *