Lyxig Club Sandwich med primörer och tryffelcréme

Här kommer en klassiker med en twist. Club sandwich är en matig macka som passar perfekt till lunch. Här gör vi den med ugnsstekta morötter och sparrisar vilket höjer matigheten ännu en nivå vilket gör att den även kan fungera som middag.

Lyxig Club Sandwich med primörer och tryffelcréme

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

25

minuter
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 msk olivolja

  • Flingsalt

  • Nymalen svartpeppar

  • 1 knippe primörmorötter (250g)

  • 250 g sparris

  • 1 paket bacon (140g)

  • 2 msk balsamvinäger

  • 2 st tomater

  • 4 stora skivor surdegsbröd

  • c.a 70 gram blandad sallad

  • Hyvlad parmesan till garnering

  • TRYFFELCRÈME
  • 1 ägg

  • 2 tsk dijonsenap

  • 1 dl rapsolja

  • Ca 2 tsk tryffelolja

  • Salt

  • Svartpeppar

  • c.a 1 msk färskpressad citron

  • 1/2 dl riven parmesan

Tillagningssteg

  • Sätt ugnen på 175°C. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna tillsammans med krossad vitlök i 1 msk olivolja.
  • Krydda filéerna med flingsalt och svartpeppar och lägg dem tillsammans med vitlöken i en ugnssäker form.
  • Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°C, ca 15-20 min.
  • Ta ut kycklingen och låt den svalna, Öka värmen på ugnen till 225°C.
  • Skala och ansa morötter och sparris och skär morötterna i stavar.
  • Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och ringla över olja. Strö salt och peppar över grönsakerna, lägg sedan baconen bredvid.
  • Rosta ca 10 minuter i mitten av ugnen tills baconet har blivit krispigt.
  • Ta ut bacon och sparris och låt morötterna vara kvar ca 10 minuter till.
  • När grönsakerna är färdiga så ringla vinägern över dem, låt dem sen svalna.
  • TRYFFELCRÈME
  • Lägg ägg, senap, rapsolja, tryffelolja, salt och peppar i en skål och mixa ingredienserna släta med stavmixer.
  • Smaka av med citronsaften och rör sedan ner riven parmesan.
  • AVSLUTNINGSVIS
  • Skiva tomaterna och kycklingfiléerna och stek sedan bröden frasiga.
  • Täck bröden med sallad, tomater, primörer, kyckling och ringla sen crémen över kycklingen, lägg på bacon.
  • Garnera med hyvlad parmesan.

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *