Pankopanerad snitzel

Att göra en pankopanering, istället för den klassiska ägg och ströbröd gör att din köttbit/fiskbit/kycklingbit blir så mycket krispigare!

Vi brukar använda oss av öl till att göra smeten, men det går väldigt bra med bubbelvatten också. Eftersom det inte är något ägg i smeten, blir den perfekt att använda om du ska bjuda på någon panerad vegansk mat.

Det som sätter pricken över i:et till denna rätt är den hemmagjorda bearneisesåsen, den slår allt! Klicka här för att se recept på våran bearnaisesås.

Pankopanerad snitzel

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

30

minuter

Ingredienser

  • 600 g fläsksnitzel

  • 1 påse pankopanering

  • 1 st 33cl öl eller bubbelvatten

  • 3 dl mjöl

  • Salt

  • Peppar

  • Olja till stekning

Tillagningssteg

  • Börja med att banka ut snitzlarna.
  • Blanda ölen med mjölet, smeten ska bli rättså tjock, krydda den när den fått bra konsistens.
  • Häll upp pankon på en flat tallrik.
  • För att få bra smak på snitzeln så brukar jag salta varje bit innan jag lägger den i ölsmeten.
  • Lägg ner en snitzel i ölsmeten så den är helt täckt.
  • Ta den sen till pankopaneringen och se till att hela snitzeln har panko på sig.
  • Upprepa detta tills alla bitar är panerade.
  • Stek i olja tills snitzeln har fått en fin färg.
  • Servas förslagsvis med stekt potatis och hemmagjord bearnaisesås
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *