Pasta Aglio e Olio – Recept

Home » Pasta Aglio e Olio – Recept

Det här är en riktig favorit. Det är häftigt att så få ingredienser kan bli till en sådan smakrik rätt. Det kan ju låta ganska torftigt på svenska: Pasta med vitlök och olja. Men jag uppmanar alla som gillar vitlök att testa denna pasta då den är så god!

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr.

Denna rätt har en naturlig plats i “billiga veckan” menyn då det är den i särklass billigaste rätten under denna vecka. Totalt pris för denna rätt blir alltså bara 44 kr totalt eller 11 kr per portion förutsatt att du har basvarorna olja, chili och salt hemma.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Pasta aglio e olio

  • Portioner: 4 portioner
  • Förberedelse: 15 minuter
  • Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

  • 1 hel vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes eller motsvarande mängd torkad peperonchino
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 1 st citron

Tillagningssteg

  • Koka pastan enligt anvisning på paketet i välsaltat vatten, spara en halv dl av pastavattnet innan det är dags att hälla av vattnet.
  • Skala klyftorna från en hel vitlök, skiva klyftorna så tunt du förmår.
  • Plocka bladen från persiljan och finhacka dessa, finhacka även peperonchinon om du använder detta.
  • Hetta upp olivoljan i en panna på medelvärme, tillsätt vitlöken och stek försiktigt tills den fått lite färg, tillsätt chilin och sänk värmen till låg, låt chilin dra i en minut.
  • Tillsätt pastan och pastavattnet samt persiljan och rör om tills vätskan tjocknat och blivit lite såsig.
  • Pressa över en halv citron, rör om och smaka av med salt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *