Pasta Bolognese

Det första pastareceptet på bloggen blir också det mest klassiska. Alla har väl en relation till spagetti och köttfärssås, de allra flesta har haft den som återkommande rätt igenom livet. Alla barn anser att mammas köttfärssås är bäst.

I och med att vi är en familj med 3 barn, så behövs det ibland att vi gör det enkelt för oss. Här kommer därför våran version av pasta bolognese.

Den är i allt väsentligt inte konstigare än någon annans, ett par detaljer anser jag dock höjer smaken en aning. Såsen kokas alltid med en ordentlig kvist rosmarin i, sambal oelek bidrar med en aning hetta och såsen reds med creme fraische istället för grädde vilket ger en aning syra till såsen som jag anser passar den utomordentligt bra.

Bon apetite.

Pasta Bolognese

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

  • 800g nötfärs

  • 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • smör till stekning

  • 1 kvist färsk rosmarin

  • 1 msk oxfond eller 1 buljongtärning

  • 1 burk finkrossade tomater

  • 1 msk sambal oelek

  • 1 tsk soja

  • c.a 1 dl creme fraische

  • salt och peppar efter smak

  • parmesan efter smak

  • 600g valfri pasta

Tillagningssteg

  • Koka pasta efter anvisning på paketet.
  • Finhacka lök och vitlök.
  • Stek löken i smöret tills den får färg, tillsätt vitlök och stek i c.a en minut till.
  • Tillsätt nötfärsen och stek tills den fått färg.
  • Tillsätt krossade tomater fond eller buljong, sambal oelek och rosmarin och låt puttra på svag värme i c.a 10 minuter.
  • Tillsätt creme fraische och soja och låt såsen koka upp igen.
  • Ta såsen från plattan, ta bort rosmarinkvisten och riv över parmesan, salt och peppar efter smak.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *