Pasta med grönkål och solroskärnor

Detta är en snabb och enkel lunch men som är så god. Passar bra under vinterhalvåret då det alltid är garanterat att grönkål finns tillgängligt i affärerna.

Grönkålen blir så god och tuggvänlig när du steker den på låg värme länge. Smaken får sig en ordentlig skjuts av solroskärnorna, vitlöken och citronen. Smaskens!

Pasta med grönkål och solrosfrön

Recept av Veronica
Portioner

1

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • 100 g grönkål

  • En halv citron

  • En vitlöksklyfta

  • Ca 1 msk solroskärnor

  • En msk olivolja till stekningen

  • Valfri pasta

  • Salt

Tillagningssteg

  • Häll oljan i en panna som är uppvärmd till medelvärme.
  • Riv av bladen från grönkålen direkt i pannan.
  • Stek grönkålen mjuk c.a 10 minuter.
  • Häll juicen från en halv citron över kålen.
  • Tillsätt hackad vitlök och solroskärnor.
  • Till sist salta efter smak.

Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *