Pasta med kantareller och fläskfilé

Här kommer ett recept som är ständigt återkommande hemma hos oss. Pasta i en gräddig sås med kantareller och fläskfilé passar perfekt i hösttider. Såsen smakar mycket kantarell då den färska svampen får sig en skjuts av kantarellfond, det vita vinet bidrar med syra och fräschör och chilin ger den en hetta som passar rätten som hand i handske.

Ett perfekt avslut på en svampplockardag i skogen!

Pasta med kantareller och fläskfilé

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

15

minuter
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • c.a 700 gram fläskfilé

  • c.a 150 gram trattkantareller

  • 1 scharlottenlök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk smör

  • 1/2 dl vitt vin

  • 1 tsk chiliflakes

  • 5 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde om du vill vara nyttig)

  • 2 msk kantarellfond

  • 1/2 dl riven parmesan

  • c.a 500 gram valfri pasta

Tillagningssteg

  • Rensa fläskfilen, skär den i 2-3 cm breda skivor och dela skivorna på mitten.
  • Rensa och grovhacka kantarellerna. Finhacka scharlottenlök och vitlök.
  • Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  • Stek köttet i omgångar i smöret så att det får stekyta. Lägg på en tallrik och salta köttet.
  • Om svampen är färsk så steker du bort lite vätska innan du tillsätter lök, vitlök och chiliflakes och steker ytterligare c.a 1 minut.
  • Tillsätt vinet och låt koka ihop i c.a 2 minuter.
  • Tillsätt grädden och kantarellfonden och låt sjuda på låg värme i c.a 6 minuter.
  • Lägg tillbaka köttet i pannan och låt koka i ytterligare c.a 4 minuter, köttet ska bli genomkokt men inte segt.
  • Ta av pannan från värmen, tillsätt riven parmesan och rör om.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *