Poké bowl med lax

Poké bowl är så kul att göra och kan varieras i det oändliga. Släng valfritt ris i botten, dina favoritgrönsaker ovanpå och valfritt protein (helst från havet) så har du dig en Poké bowl. Och visst ser det gott och nyttigt ut?

Detta är våran variant på Poké bowl med svart ris, mango, sojabönor, groddar och rå lax. Rätten får hetta från den hemmagjorda dressingen med färsk chili i. Hela rätten landar på precis under 600 kcal per portion där 2/3 utgörs av riset, det går alltså att göra den ännu nyttigare genom att dra ner på mängden ris.

Poké bowl med lax

Recept av Veronica
Portioner

4

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

20

minuter
Kalorier

599

kcal

Ingredienser

  • 3 dl svart thairis

  • ”Sushi” lax

  • 250g mango

  • Rödbetsgrodar, ett paket

  • 250 Sojabönor

  • 1 stor avokado

  • 1 msk japansk soja

  • Cashewnötter till garnering och smaksättning

  • Dressing
  • 4 msk turkisk yoghurt

  • 1 röd chilipeppar

  • 1 bit ingefära

  • 1 vitlöksklyfta

  • 1 tsk sesamolja

Tillagningssteg

  • Börja med att koka riset efter anvisningar på förpackningen, låt det sen stå och svalna medan du förbereder det andra. Och ta även fram soja bönorna och mangon för att tinas.
  • Lägg matyoghurt i en skål, häll i soja, sesam olja. Hacka chilin fint och häll i. Riv ner ingefäran och vitlöken och blanda om.
  • Skala avokadon, dela den på mitten längst långsidan och dela den igen på samma sätt, så det är fyra lika delar av avokadon. Skär sen upp den i tunna bitar.
  • Tärna laxen eller skär den i tunna sashimibitar.
  • Krossa nötterna lite och rosta dem sen i en torr panna.
  • Ta fram fyra skålar, dela upp riset i skålarna. Lägg varje ingrediens på riset, toppa sedan med nötterna.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *