Bild på pumpasoppa

Pumpasoppa

Det finns inget bättre när det är riktigt kallt än en en värmande soppa. Den här pumpasoppan är len och gräddig i smaken och faller hela familjen i smaken. Jag passade även på att baka ett enkelt bröd till soppan.

Denna rätt ingår i vårt tema “billiga veckan” där vi har utmanat oss själva att laga 7 middagar för 4 personer för under 600 kr. Hela rätten för 4 personer kostar c.a 70 kr, 80 kr om du bakar bröd till och 90 om du köper färdigt bröd.

Du kan se våra andra rätter från billiga veckan här.

Pumpasoppa

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

10

minuter
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa (c.a 800 gram skalad och urkärnad)

  • 2 st scharlottenlökar

  • 1 st vitlöksklyfta

  • 1 msk smör

  • 1 dl vitt vin

  • 4 dl vatten

  • 1 st hönsbuljongtärning eller motsvarande mängd fond.

  • 2 1/2 dl mellangrädde

  • Salt

Tillagningssteg

  • Skala, kärna ur och tärna sedan pumpan. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Fräs pumpa, lök och vitlök i smör i en gryta i ett par minuter tills allt mjuknat.
  • Häll på vin, vatten och hönsbuljong, låt koka i 10 minuter.
  • Mixa soppan slät med en mixerstav.
  • Tillsätt grädde, koka upp och smaka av med salt (c.a 1 – 2 tsk).
  • Servera soppan med ett nybakt bröd.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *