Tacotårta

Idag blev det barnens stora favorit tacotårta. What’s not to like? Det är en tårta och en taco på samma gång. Barnen blir nöjda och det blir frid i huset.

Vi har nyligen börjat experimentera lite med att göra våran egen tacokrydda. Inget ont om påskryddan i tacohyllan men visst känns det lite fräschare att ha kontroll på vad man häller i. Sen kan jag också tycka att det smakar bättre och mer autentiskt med den hemmagjorda varianten.

Om du vill göra din egen tackokrydda som jag gjorde till detta receptet så ser blandingen ut som följande, räcker precis till rätten (800 gram köttfärs).

Kryddblandning till tacokrydda

  • 1 1/2 msk spiskummin

  • 1 msk torkad koriander

  • 1 msk anchochillipulver

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk torkad oregano

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk strösocker

Tacotårta

Recept av Erik
Portioner

4

portioner
Förberedelse

20

minuter
Tillagningstid

10

minuter

Ingredienser

  • 800 gram köttfärs

  • 6 st stora tortillabröd

  • 1 tomat

  • 1 burk majs

  • 1 röd lök

  • 150 gram riven ost

  • 1/2 burk inlagd jalapeno eller en färsk

  • 2 st påsar tacokrydda eller hemmagjord enligt recept ovan.

Tillagningssteg

  • Skala och hacka lök, hacka tomaten i mindre bitar, häll av vattnet från majsen, om du använder färsk jalapeno: dela på mitten och ta bort kärnhuset, hacka i små bitar.
  • Stek köttfärsen, när den är tillagad tillsätter du tackokryddan, rör om och tillsätt tomat, lök, majs och jalapeno.
  • Lägg ett bröd i botten på en lämplig rund form, tårtformar med avtagbar kant är optimala för detta.
  • Fördela en femtedel av köttfärsen och strö över lite ost, lägg på nästa bröd.
  • Fortsätt tills du byggt upp hela tårtan på detta vis, avsluta med ost på toppen på det sista brödet.
  • Grädda i ugnen i c.a 10 minuter tills osten smält och tårtan har fått lite färg.
  • Servera förslagsvis med Guacamole och en tomatsalsa.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *