Två sorters sill

Sill är ett måste på julbordet, egengjord sill ger bonuspoäng hos svärmor, så är det bara.

Jag ska vara helt ärlig och medge att jag ännu aldrig gjort inlagd sill från grunden. 5-minuters varianten duger gott och ingen behöver ju veta hur busenkelt det var att få till den goda “hemmagjorda” sillen på julbordet. 5 minuter är nog i underkant men du bör hinna sno ihop två olika varianter på en kvart.

Värt att notera är att dessa inte bör stå och dra sig i kylen i flera veckor innan julafton då de inte håller sig riktigt lika länge som industriinlagd sill, gör den en eller ett par dagar innan de ska ätas för att försäkra kvalitén.

Här kommer 2 varianter på inläggningar jag brukar göra, den ena med Äpple, rödlök och curry och den andra med gin, enbär och rosmarin.

Ingredienser currysill

  • 1 pkt 5-minuterssill

  • 1 dl creme fraishe

  • 1 msk majonäs

  • 1/2 äpple

  • 1 st rödlök

  • 1 1/2 tsk currypulver

  • 1 krm salt

  • 1 krm nymalen svartpeppar

Tillagningssteg

  • Hacka äpplet i små tärningar, finhacka rödlöken.
  • Skär sillen i mindre bitar.
  • Blanda alla ingredienser i en skål.
  • Sleva upp sillen i en burk med lock eller ställ den på bordet och ät direkt.

Ingredienser Ginsill

  • 1 pkt 5-minuterssill

  • c.a 10 st enbär

  • 1 kvist färsk rosmarin

  • 1 st scharlottenlök

  • 1 st citron

  • 1 msk gin

Tillagningssteg

  • Häll lagen från sillen genom en sil ner i en skål och spara lagen.
  • Skär sillen i mindre bitar, skiva löken fint, dela citronen på mitten och skiva halva citronen.
  • Krossa enbären med bladet på din kniv.
  • Släng ned alla ingredienser i en tjusig burk, häll över lagen och blanda ett halvt varv.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *