Biffstroganoff på lövbiff

I år skulle vi resa hem till svärmor för att fira jul. Det känns på ett sätt skönt att fira borta och slippa ha huvudansvaret för hela julafton. Samtidigt så gillar ju vi att ha julen hemma, förra året hade vi hela släkten hos oss över julen och det var mycket att stå i men hur kul som helst. Jag tror aldrig att vi har varit så många samlade i vårt hus som den julen.

Hur som helst så var jag tvungen att tömma kylen innan vi skulle iväg i år.

Denna biff stroganoffen blev ett litet ihopplock av det vi hade hemma. Stroganoffen gjordes helt på improvisation och blev riktigt lyckad, faktum är att den blev så bra att jag nog mestadels kommer att jobba efter det här receptet när jag gör biff stroganoff i framtiden.

Biffstroganoff på lövbiff

Recept av Veronica
Portioner

6

portioner
Förberedelse

30

minuter
Tillagningstid

20

minuter

Ingredienser

  • 600 g lövbiff

  • 250 g champinjoner

  • 2 msk tomatpure

  • 2 gula lökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 tsk dijonsenap

  • 3 dl creme fraishe

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 1 1/2 msk köttbuljong

  • Cayennepeppar

  • Paprikapulver

  • Salt

  • Smör till stekning

Tillagningssteg

  • Skär lövbiffen i strimlor, dela champinjonerna i fyra delar. Stek biffen lätt på varje sidan, lite i taget, kryddat med cayennepeppar och paprikapulver.
  • Lägg den i en skål. Stek löken och svampen tillsammans med tomatpuren, buljongen, senapen och vinägern. Låt det småputtra ihop.
  • Tillsätt creme fraishen och vitlöken, när det fått koka ihop på svag värme tillsätt lövbiffen och smaka av med salt.
  • Serveras med potatis och saltgurka.
Dela det här inlägget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *